17.4.10

diari del pagès (collir fabes)

Hola seguidors,

Aquet matí hem recollit fabes aproxitan a que estem a la temporada tot i molts de vosaltres segur que si no les tenieu protegides del vent i del fred segur que les teniu una mica negres a que si ? .

Nosaltres les tinim una mica negres i no crec que durin gaira pero sort que ja hem plantat mes i podrem tenir mes. La causa de que les fabes estiguin ennegirdes es per el que us e dit abans es per que hem pasat un hovern molt fred i molt d'aire i aixo a les fabes no li agrada res i apart aquest començament de primavera esta sen fred i tampoc li agrada . Solucio ? sincerament no cal que un encarraseu a buscar algun producte per salvarles el que podeu fer es recalçarles i regal-les despres de cada collita .Nosltres avui que les hem collit les no les hem reclçat perque ja les teni,e recalçades desde que eren petitones pero el que si que hem fet a sigut regar-les ..

Les hem collit sobre les 12 del mitg dia ja que si les collim amb la renlentor de la nit (la escarcha) al pas de les hores fa que la pell de la faba es posi negre. I apart si la planta tambe esta mullada tenim el risc de transmetre alguna enfermetat que pugui teni una planta a la resta de les fabes . Aquest fenommen es causa de la humitat .

*Molts de vosaltres que alomillor sou consumidors pensareu que perque les fabes si son bones solen anar cares , doncs es perque costa molt fer 1 quilo ja que no pesen res i no cundeix


Per collir les fabes heu de agarrar la planta per la banda de dalt i estira la faba cap a baix amb un cop sec .

eslaparadeta@gmail.com