14.6.10

Diari del Pagès(escatar les sindries)

Bon dia ,

Aquest cap de setmana hem anat a escatar les sindries , quant dic sindries em refereixo a la planta de les sindria.

Les hem escatat ara ja que al ser petites els "tallos" que va tirant endevant la planta s'han de anar dirigint a la mateixa direcció del caballon ja que si mes tart tenim que passar el tractor no trencarem les puntes de les plantes.

També es molt important escatar-les ara ja que la herba que es petita o que fins i tot no veiem podrien arribar a menjarse tot el aliment de les sindries i fer-li sombra cosa molt dolenta per a cualsevol planta .

Una altre rao de la imporatancia de escatarles ara es que en el moment que li pasem el chapo per la terra es com si trenquesim una pell que crea la terra , i al trencar-la deixem que els rajos del sol puguin penetrar mes a la terra i d'aquesta menera la calenta mes i li dona una vitalitat a la planta increible sempre clar que no li falti aigua.

Mentres les escatavem li anavem acollant una mica de terra al ull de la planta el que seria em paraules normals l tija principal de on esta arrelada a terra .

Ja hem comentareu els vostres resultats ja que podeu extrappolar tot el que us he explicat a tot tipus de cultiu ja sigui Hort Urbà , Horts, Camps,...