14.8.10

Diari del pagès(collir tomaquets)

Hola seguidors, després d'uns problemes tècnics puc empendre un altre cop el blog !!

Aquest matí hem collit tomàquets de pera i, tomàquets "palosanto" (una classe molt poc coneguda perquè era un tomàquet que es plantava antigament, però és el tomàquet més bó que hi ha, i que molts hortelans coneixeu.

Aquest tomàquet és molt característic pel seu "físic" perquè és una mica lleig, però és mol bó de gust i la pell és molt fina .

Per collir tomaquets s'ha de saber com fer. Observa la tomaquera per trobar possibles plagues o alguna necessitat d'aquesta. Quan agafeu els tomàquets mireu com  a la tija, on està enganxat el tomàquet té un petit bony, doncs heu de clavar l'ungla en el bony i tirar el tomàquet cap amunt.

Si veieu que en la tomaquera les fulles s'estan posant marrons pot ser  per dues coses. Una perquè està plena de tomàquet madur  i vol dir que el tomàquet esta consumint la tomaquera i, per això teniu que treure'ls . L'altre , si no té tomàquets vol dir que té una maluria i, això,  sincerament,  si voleu collir molts tomaquets, us recomano tirar-li un producte químic anomenat solar o confidor,  però si preferiu menjar menys tomàquet però de més qualitat i més sà,  no li tireu cap tipus de producte i la planta s'anirà morint per si mateixa .