6.3.10

Diari del pagès ( collir fabes )


Holaaa seguidors ,

Aquest matí sobre les 12 del migdia hem collit fabes ja que s'han de anar collín semanalment ja que amb aquets canvis de temps poden gelar-se o es pot cremar la pell de fora. També perquè la planta o "mata" pugui creíxer bé i seguir produint més fabes ja que sinó la planta acabara morin-se .

Us estareu preguntan: perqué es posa a collir les fabes a les 12 del mitgdiacuan fa mes calor i mes sol ?
Doncs per una rao molt sencilla que és que mai mai mai es poden collir les fabes a primera hora ja que amb la relentor de la nit (la escarcha) al collirlas al pas de las hores es posaran negres.
També a la hora de collir-las la planta a de estar ben seca ja que pots trasmetre enfermetats de la planta infectada les altres.

Un cop hagueu collit les fabes i considereu que estan una mica grogues o pansides recalceu-les per evita que tingui fred, que no es dobleguin i per que tinguin els nitrats mes aprop de l'arrel .

Atenció mai li tireu nitro ni cap tipus d'adob quimic ni organic a la faba aprop seu ja que es una de les plantes que es genera adob a si mateixa i un execes d'aquest podria provocar la mort de la planta .