9.6.10

Diari del pagès (plantar les tomaqueres)

Holaa a tots ,

El cap de setmana passat vam estar plantan tomaquets per tenir al llarg de tot l'estiu , per plantar-lo hem preparat el terreny a base de tractor amb la fresa , despres de haver pasat el tractor uns cuants cops , cuant vam veure que la terra ja estava molt humida vam agajfar l'altre tactor amb la pua per rebentar la solera i d'aquesta manera si l'estiu vingues en sec la humitat podria ser captada per la aarel molt millor perque la arrel es trobaria la terra suelta i pot creixer mes a nivell de les arrels i si vingues un estiu amb plujes l'aigua es niria escolant ja que hem reventat la solera .

- Rebentar la solera es molt important per airejar la terra i per que les plantes puguin desenvolupar una bona arrel que es la base mes important de les plantes.

Tot seguit de fer aquestes operacions vam agafar els plantadors , mullavem les safates de les plantes perque el tac tinques humitat i a plantar donanli una petita presio quant ja estava a la terra plantada .

Intenrare posar un video de com ho plantavem .


-Tingueu el terreny que tingueu Hort urbà,terrenys,tests.... sempre moveu la terra lo maxim possible i deixeula descansar es la base principal per tenir una bona collita en el cas dels tests trelleu la sorra i torneu-la a posar (no fa falta fer-ho cada mes )