27.3.10

Diari del pagès (plantar patates)

Aquest mati i part de la tarda hem plantat patates repuntià i la perla , es a dir patata vermella i blanca . Nosaltres al tenir una gran explotació de terreny plantem les patates d'aquesta manera que molts dels pagèsos que esteu llegint això o podeu fer d'aquesta manera o normalment encara les soleu plantar a ma pero si les planteu a ma jo us recomano aquest sistema amb el tractor perque es la mar de facil.Pero resumuint us explicare com s'han de plantar les patates sigui amb el tractor com a ma com en un hort o un hort urbà . Primer amb les patates que teniem de l'any pasat mes uns 1000 quilos que vam comprar fara vora 2 mesos em deixat que es grillesin i les hem tallat fa 2 dies ja que ara entrarem en la lluna plena i al ser patata d'aquest any la hem de plantar en lluna plena (la vella)per aixi donar-li un "moviment"plante ja que d'aquesta manera estimulas a la planta .
Per tallar la patata s'ha de fer de una manera determinada que en alguna ocasió us e explicat.

Tallar les patates : per tallar les patates s'han de tallar d'una manera determinada per un "ulls" que son unes petites hendidures on es veu com un petit granet doncs allà es on s'ha de tallar deixen un tros apart perquè aquest ull pugui tenir un aliment que es aquest tros de patata que em deixat apart.

Un cop hem tallat la patata la hem abocat a la eine del tractor que podeu observar al viedo . ( si la planteu a ma o en un hort/urba obriu una franja amb la aixada(chapo ) i aneu tiranle mes o meys a la distancia d'un peu .

Nosaltres amb el tractor la plantem amb el ritme del "clac , clac" que podreu observar en el video i tambe observareu la manera mes comoda i facil de plantar deixeu les vostres opinions de la eine i si teniu ocasio de comprar-la o probarla estareu encantats . en el viedo apareixen : Jose hernandez Garre , pedro(hortela de gava ) Pepe (hortela de gava )

Jo no suero perqué estava graban