30.11.08

Hort ecologic ? val la pena?es rentable?

hola bon dia,
L'hort ecològic és un hort basat com us he explicat en anterios ocasions en no fer servir cap producte químic.
Val la pena fer un hort ecològic?
Doncs s'ha de mirar moltes coses: on estas situat, si per exemple estàs envoltat de muntanyes, fa com un hivernacle i les malalties i els insectes són el doble que en un lloc obert , si fa molta humitat o no ,són moltes condicions les que s'han de mirar.

A part, si feu un hort ecològic sempre, sempre has d'estar al damunt, no pots deixar anar ni un dia "es un dir". Faig un petit incís :amb això no pretenc treure les ganes a la gent sinò que vull que la gent fagi horts ecològics, perquè un estudi de la unió agrícola europea diu que si seguim menjant coses amb genètiques la població d'aqui a 2 o 3 generacions no seran fertils. Tot això va depenent d'aquestes coses.

Es rentable ?
Home, sí però la gent s'ha d'acostumar a veureu que no tot és bonic , perquè si és ecològic sempre estarà una mica picat o alguna cosa que a la vista no agradi, però hem de menjar per la boca i no pels ulls . Pot arribar a ser molt rentable si va bé.

Aqui ve el problema de l'agricultura ecològica que la gent al menys aqui a Catalunya, Espanya i altres països no estem concienciats , com per exemple Amèrica o Alemanya allà s'han concenciat i els governs prohibeixen els usos químics .
Si esteu en un lloc en què les plagues són fortes i us dediqueu a vendre al major, el millor es reduir aquests productes químis .Si ho feu de hobbi depén de la situacio de l'entorn ecològic que seria el millor i si és en un lloc on fa hivernacle doncs intenteu tirar el mínim possible, perquè la natura fagi el seu procés .