26.3.10

Diari del pagès (escatar julivert )


Bon dia seguidors ,

Avui em escatat el julivert. Molts ja sabreu que es però alguns us preguntareu que que es això. Escatar es treure les males herbes del camp i moure una mica la terra amb l'aixada , normalment va millor fer servir un chapico i una bicicleta que dema us penjare una fotografia perque velleu com es .

Em escatat el julivert que sincerament el teniem una mica abandonat pero com podeu observar a la fotografia a quedat ben net .Doncs em seguit aquets pasos primer de tot hem anat pasant la ma i trien les herbes mes grans, tot seguit hem agafat el chpico i l'hem pasat per sobre dels surcs i per les seves parets, despres quan ja quedava poqueta herba hem pasat la bicicleta per dalt i per abaix fins que ja hem tret tota la herba i finalment per obtenir un bon julivert que sigui de un color verd fosc com ha de ser li tirem nitrat de calci a per dalt dels surcs i per aball .

Tot aixo que semlba tant facil hem trigat un dia sencer en poder deixar el camp en condicions si teniu un hort urbà es exactament igual l'unic que amb la ma ja en tindreu prou pero sobretot si voleu obtenir un bon julivert reguelo regularment si cal i tireuli nitrat de calç.