16.7.10

Diari del pagès (collir patates)

Hola seguidors abans d'ahir vam acabar d'arrancar les patates de la temporada d'estiu .

Per collir-les vam utilitzar el tractor petit amb una eina, que com algun cop ja us hauré explicat,  és una eina que és una cuchilla amb unes barilles enganxades i van fent un moviment de ziga-zaga i, treu la patata a la superfície. Aquesta eina va molt bé per explotacions de terrenys grans,  però si teniu un hortet haureu d'utilitzar una aixada de base ampla perquè sinó no podreu treure tota la mata de patates a la vegada .
És molt important que primer piqueu amb l'aixada ben abaix del caballó i, al mateix moment de clavar lliscar-ho cap al costat per on ja estan collides i, la segona "picada" es pot picar recta i, arrossegar l'aixada cap a tu perquè surtin les patates sense haver-ne tallat cap .

Si teniu un hort urbà a la botiga Trapurna de l'Hort Urbà vènen un tipus d'aixades petites que si no les voleu agafar fent un clot amb la mà ,aleshores recomano,  que en canvi d'estirar cap a munt compreu aquesta aixada, que com dic, és pot trobar a la botiga Trapurna o al Garden Center Bordas.