16.10.13

Diari del Pagès (plantar enciams)

Bon dia seguidors,

Passats aquests dies de pluges i d'haver deixat la terra preparada, es el millor moment per plantar enciam meravella i enciam llarg. El motiu ? doncs són dos varietats d'enciams que els hi agrada bastant el fred i, com el dia encara es bastant llarg,  té més temps d'insolació . Com a conseqüència tindrem enciams amb poc temps i pletòrics .

Per plantar-los necessitem tenir la terra treballada, tot seguit tirarem un cordill marcant una línia recte i amb la "pistola" un plantador que facilita molt la vida del pagès, perquè no has d'ajupir-te per plantar , o bé amb l'estaca,  agafarem els plantons i els plantarem a una distancia de dos pams l'un de l'altre, i finalment farem presió a la terra tot pressionant el plantó per així tapar els petits poros on l'aire podria colar-se i asecar l'arrel .

Cal esmentar que si disposeu d'un tros de terreny què s'inunda seria convenient fer bancals (com podeu observar a la fotografia d'abaix) o bé cavallons .

Pd: si no feu servir una corda per marcar una línia recta..... aquí teniu la demostració del que passa ... jejeje 





1 comentari:

PlanetaGarden ha dit...

Hola! Segur que pels teus seguidors i per tu mateix pot ser-te útil la pàgina que us recomanem! Hi trobareu productes i consells d'experts per al jardí i l'hort! PlanetaGarden.com. Salutacions!