5.5.12

Diari del pagès ( introducció a la stevia )


Bon dia seguidors , avui dia 5 de maig de 2012 es el primer cop que plantem stevia als nostres camps desprès d'haver fet unes proves a la nostra terrassa de casa, i al veure que donava resultats ens vam decidir.


A través del blog de Josep Pàmies vam veure la gran quantitat de propietats que té aquesta planta, atès que regula el sucre en sang, que redueix la pressió arterial, que regula l'aparell digestiu en general, que actua favorablement en moltes persones amb ansietat, redueix el greix en persones obeses , és *diurètica, eliminant quilos de líquids corporals retinguts, redueix el colesterol i ajuda a cremar els triglicèrids.


La dosi que solen utilitzar la major part de les persones que han observat efectes beneficiosos és de 2-4 fulles tendres menjades directament abans o mentre s’esmorza i 2-4 fulles més abans o durant el sopar.


Amb aquesta informació, vam decidir anar a uns vivers anomenats Corma de planta ornamental i aromàtica,  on disposen de stevia a un preu molt assequible i amb el certificat de planta ecològica, detall molt important atès que les seves fulles les menjarem en amanida o bé en infusió .


Josep Pàmies  és el principal promotor de l’stevia a Catalunya. ( No oblidem que està prohibida la seva comercialització per la Unió Europea en supermercats i herbaris per interessos dels laboratoris farmacèutics .) Us animem a que la proveu. compreu-la en  Gardens que en tinguin i, planteu-la al vostre hort ,terrassa etc. simplement necessita bastant de sol i molt poc de "menjar" . Nosaltres la hem provat amb el meu avi que té el sucre alt i, li ha regulat ! és increïble .


Aviat us ensenyarem les nostres plantes juntament amb les instruccions de com s'han de plantar i cuidar.
.

(imatge de http://plantamer.blogspot.com.es/)