13.6.12

val la pena collir la patata ?

Bon dia seguidors i aficionats a l'agricultura.


Com tots sabeu l’agricultura es troba des de fa molt de temps en un moment crític des de que al nostre país importem més verdures que les que exportem i, que necessitem. Però hem de dir prou !!! la collita de patata d'aquest any 2012 la primarenca , molt apreciada per la seva qualitat, va començar amb molt bones perspectives de venda, però a dia d’avui , em plantejo i, ens plantegem molts pagesos,  si no seria millor deixar-la a la terra... atès que els preus d'origen han baixat un 65% segons la Unió de Pagesos . La causa es una invasió de patata vella francesa que les grans cadenes de distribució utilitzen per atraure clients amb preus de 0,35 €/Kg i envasada . Aquesta patata es va comprar al seu dia al pagès a 0,10€/Kg i la guarden a les càmeres frigorífiques mesos i mesos,  i fins i tot anys i, desprès la venen com a patata de conservació , cosa que als consumidors els confon .

De resultes d’això,  la patata catalana que l'any passat a mercats industrials com Mercabarna el preu d'origen mitja era de 0,49€/Kg , actualment  i, us ho puc assegurar perquè el preu al  què m'han comprat la patata aquesta setmana ha estat de 0,15€/Kg,  quan no té res a veure la qualitat d'una patata plena d'aigua de les càmeres frigorífiques,  a una patata plena i bona sense passar per aquestes.

                                                                                          
És indignant, si no fem res,  l'agricultura a Catalunya i a Espanya desapareixerà pels maltractaments que estem patint pel  poc, o nul ,  suport dels “Serveis Centrals”  que no fan res per regular la importació de fruites i verdures d'altres països a preus tant baixos , si no recordo malament,  això s'anomena competència deslleial .

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola buenas, me llamo Pulido y quiero plantar patatas en mi huerto. Tengo experiencia en inyeccion de plastico y soy el puto amo haciendo calçots de la masia sagues.
Lo que me pasa es que las plantas de ponen mustias cuando me hacerco y no lo entiendo. mi mujer si quiere el divorcio le digo que escaleras pabajo!

agenda21bcn ha dit...


Aprofitem per informar-vos del Mapa d’horts de Barcelona:
Aquest mapa sorgeix de la iniciativa d’un grup de treball, format per signants de l’Agenda 21 i diverses persones animades a fer un projecte conjunt, i pretén integrar les experiències d’horts que hi ha a la ciutat i connectar aquests espais d'intercanvi, d'aprenentatge, de transformació i comestibles.
Us animem a incloure el vostre!
Doneu-lo d'alta en el següent enllaç:
www.bcn.cat/agenda21/horts/index.htm